Οι φορείς παροχής εκπαίδευσης ενηλίκων στην Κύπρο και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνουν οι σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις

Part of : Εκπαίδευση ενηλίκων ; No.18, 2009, pages 15-22

Issue:
Pages:
15-22
Section Title:
Άρθρα-Μελέτες-Έρευνες
Author:
Abstract:
H εκπαίδευση ενηλίκων στην Κύπρο αποτελεί βασική πτυχήτης Εθνικής Στρατηγικής για τη Διά Βίου Μάθηση. Αποτελεί επίσηςυποχρέωση της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ηοποία αναμένει από τα κράτη-μέλη να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικόσύστημα εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο θα παρέχειστους συμμετέχοντες αυξημένη πρόσβαση σε μαθησιακέςευκαιρίες. Οι ευκαιρίες αυτές θα τους προσφέρουν εκτός απότη δυνατότητα παράτασης του επαγγελματικού τους βίου, τηδυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και δυνατότητεςευημερίας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προσωπικήςεκπλήρωσης. Στο άρθρο αυτό επιχειρείται η περιγραφήτων κυριότερων φορέων παροχής τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσηςενηλίκων στην Κύπρο και αναπτύσσονται οι προκλήσειςπου καλείται να αντιμετωπίσει το πεδίο μέσα στη διαμορφούμενη ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα.
Subject:
Subject (LC):
Notes:
Η Νικολέττα Ιωάννου Είναι κάτοχος ΜΑ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής - Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2008) και ΜΑ in Educational Management, University ofBath (2003).