Εκπαίδευση και απεξάρτηση : Αποτίμηση εκπαίδευσης επαγγελματικών συμβούλων της τοξικοεξάρτησης στο πλαίσιο των προγραμμάτων διά βίου μάθησης του ΚΕΘΕΑ

Part of : Εκπαίδευση ενηλίκων ; No.24, 2011, pages 9-15

Issue:
Pages:
9-15
Section Title:
Άρθρα-Μελέτες-Έρευνες
Author:
Abstract:
Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) απότις αρχές του 1990 δίνει μεγάλη έμφαση στην προετοιμασίατων συμβούλων τοξικοεξάρτησης και πρόληψης προκειμένουνα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της θεραπείαςτων εξαρτημένων από παράνομες ουσίες και στην υποστήριξητων οικογενειών τους. Διεπιστημονικά προγράμματαδιά βίου μάθησης και συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης σεσυνεργασία με πανεπιστήμια αποσκοπούν στην ενίσχυση τωνγνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών, αλλά και στηνυποστήριξή τους στην επαγγελματική πρακτική. Παράλληλα,άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρουν σημαντική θεματικήεξειδίκευση ενισχύοντας το έργο των επαγγελματιώνκαι συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιώνπου προσφέρονται. Η έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύτων στελεχών, στις συμμετοχικές διεργασίες και στηναξιοποίηση της εμπειρίας μέσα στην εκπαίδευση, καθώς και ηδιευκόλυνση της αλλαγής σε επίπεδο ατόμου και οργανισμούαποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ικανοποίηση τουπροσωπικού και την αποτίμηση των υπηρεσιών σε ένα θεραπευτικόοργανισμό.
Subject:
Subject (LC):
Keywords:
Τοξικοεξάρτηση
Notes:
Ο Ρέμος Αρμάος (MSc, PhD) Είναι Εκπαιδευτικός Ερευνητής, Υπεύθυνος Τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών ΚΕΘΕΑ και Καθηγητής-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο., Το άρθρο περιέχει ραβδογράμματα.