Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών και η ανάδειξη των ψηφιακών κοινωνικών δεξιοτήτων (e-social skills) στην κοινωνία της γνώσης

Part of : Εκπαίδευση ενηλίκων ; No.8, 2006, pages 25-32

Issue:
Pages:
25-32
Section Title:
Άρθρα-Μελέτες-Έρευνες
Author:
Abstract:
Η έλευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας επιφέρει σημαντικέςαλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τηνπροσωπική, κοινωνική και εργασιακή μας καθημερινότητα. Οισυνεχείς μεταβολές που συντελούνται στο πλαίσιο του παγκο-σμιοποιημένου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντοςσυμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού γίγνεσθαιαναδεικνύοντας νέους τρόπους επικοινωνίας, κανόνες συμπεριφοράς,νέα πρότυπα και αξίες ζωής. Η παρούσα εργασία έχειστόχο να αποτυπώσει στο μέτρο του δυνατού το περίγραμματων νέων ψηφιακών κοινωνικών δεξιοτήτων που απαιτούνταιγια την αρμονική ένταξη του πολίτη των δικτύων Netizen (NetCitizen) στην υπό διαμόρφωση Κοινωνία της Γνώσης. Η προσοχήμας εστιάζεται στην αποτύπωση της «πυραμίδας» τωναπαιτούμενων δεξιοτήτων στις Τ.Π.Ε. καθώς και στον πολυδιάστατορόλο των εκπαιδευτών ενηλίκων.
Subject:
Subject (LC):
Keywords:
Τεχνολογία, Κοινωνία της πληροφορίας
Notes:
Ο Παναγιώτης I. Αναστασιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διά Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.