Η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην προστασία και ανάδειξη της περιοχής ειδικής προστασίας «Όρη Αντιχάσια-Μετέωρα»

Part of : Γεωγραφίες ; No.15, 2009, pages 94-110

Issue:
Pages:
94-110
Parallel Title:
The Utilisation of Current Technology in the Protection and Appointment of the Special Protected Area "Mount Antichasia-Meteora"
Author:
Abstract:
Στα πλαίσια των προγραμμάτων Life-Φύση και Προστασία Περιβάλλοντος & Βιώσιμη Ανάπτυξη μελετήθηκε η Περιοχή ΕιδικήςΠροστασίας «Όρη Αντιχάσια-Μετέωρα». Συγκεντρώθηκαν στοιχεία κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, φυσιο-γραφικά, τα οποία υπέστησαν επεξεργασίες με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών της δορυφορικής τηλεπισκάπησης,των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και των Συστημάτων Εντοπισμού Θέσης. Αποτέλεσμα των μελετών ήταν ναπροταθούν άμεσα και μελλοντικά μέτρα προστασίας, αλλά και να κατασκευαστούν έργα υποδομής και ανάδειξης της περιοχήςέτσι ώστε να εκπληρωθούν οι σκοποί των προγραμμάτων. Πολλές από τις δράσεις και τα μέτρα τέθηκαν σε διαχρονικήπαρακολούθηση, πράγμα που επιτρέπει η περιοχή να αποτελέσει ένα πρότυπο χρήσης και αξιοποίησης των τεχνολογιώνγια την προστασία του περιβάλλοντος.
Subject:
Subject (LC):